fbpx

UZV štitnjače

Često se susrećemo sa bolestima štitnjače  zbog stresnog načina života. Srećom te bolesti su rijetko kada životno opasne. Vrlo su nepredvidivog toka i samog kvaliteta, stoga je neophodno redovito kontrolirati, pogotovo ukoliko postoji pozitivna obiteljska anamneza.

Bezbolna i jednostavna metoda, kojom Mjerimo veličinu štitnjače, njena morfologiju i eventualne promjene u vidu čvorića.

Indikacija: kod ispitivanja strume, Hašimoto tireoiditisa, zapaljenja, u cilju otkrivanja tumora štitnjače i za ispitivanje čvorića i cističnih promjena. Ultrazvuk štitnjače bi trebalo da se odradi ukoliko postoji osnovana sumnja na proces u njoj. 

Simptomi: umora, gubitka koncentracije, povećanje tjelesne težine, znojenje i slabo podnošenje vrućine, nesanica i usporen metabolizam i problemi sa noktima i kosom. Svakako, preporuča se prethodno obaviti i odgovarajuće laboratorijske analize u vidu hormona i antitjela.

Tok: Pregled traje 10-15 minuta. Pacijent leži i ultrazvučnom sondom se pristupa pregledu. Pregled je potpuno siguran, bezbolan i nije potrebna priprema za snimanje

Poliklinika sv. Nikola

U ugodnom ambijentu Poliklinike Sveti Nikola na raspolaganju Vam je naš tim vrhunskih međunarodno priznatih stručnjaka i educiranog osoblja posvećenog pacijentu, te najsuvremenija oprema za ponuđena područja medicinskih specijalnosti.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 8:00 – 20:00 h
Subota: prema dogovoru

    Hrvatski Hrvatski English English