fbpx

Urologija

Grana medicine koja se bavi etiologijom, patogenezom i dijagnostikom oboljenja urinarnog trakta kod muškaraca i žena,te reproduktivnim organima kod muškaraca. Oboljenja urogenitalnog trakta koja su u nadležnosti urologa su – infekcije mokraćnih kanala, bubrega, i mokraćnog mjehura raznim bakterijama, kao i upala prostate kod muškaraca, poremećaji izvodnog sistema bubrega kao i zapreke protoka mokraće, urođene anomalije kamencem,dobroćudni i zloćudni tumori bubrega.

Urologija je ujedno i grana medicine koja je usko povezana sa drugim područjima medicine kao što su nefrologija,ginekologija,neurologija,onkologija,kirurgija.

Sa ponosom ističemo i mogućnost liječenja bubrežnih kamenaca pomoću ekstrakorporalne litotripsije udarnim valovima (Extracorporeal shock wawe lithotripsy – ESWL), koja je neinvazivna metoda liječenja kamenaca u bubrezima i gornjem dijelu mokraćnih putova.

Odjel urologije Poliklinike Sveti Nikola uz visokoeducirani medicinski kadar posjeduje i najsuvremeniju opremu i omogućava obavljanje specijalističkih pregleda urologa,koji na temelju anamneze,kliničkog pregleda te velikom paletom postupaka postavlja točnu kliničku dijagnozu uroloških bolesti,te propisuje terapiju i/ili terapijske postupke.

Hrvatski Hrvatski English English