fbpx

Ultrazvuk dojki u Poliklinici Sveti Nikola u Varaždinu

Koristi se za podatke o strukturama dojke i struktura u pazušnoj jami. Analiziramo strukture žljezdanog tkiva. Preporučuje se da se počne obavljati jednom godišnje nakon navršene 25-te godine života.

Pregled

Pregled ultrazvukom (UZV) se radi s ciljem ranog otkrivanja te određivanja prirode tumora. Pošto se mamografija i ultrazvuk (UZV) nadopunjuju, radi se i kao dopuna mamografiji u slučajevima kada ne možemo jasno definirat promjene na mamografskoj snimci i ako je žljezdano tkivo gusto.

Simptomi i proces

Simptomi zbog kojih se radi ultrazvuk (UZV): ukoliko osoba napipa kvržicu samopregledom, primjeti iscijedak pritiskom na bradavicu i bolnosti dojke, u službi redovnog jednogodišnjeg skrining testa koji je zakonom obavezan , u cilju diferenciranja benignih od malignih tumora nakon palpatornog pregleda. 

Patološka stanja koja se mogu vidjeti: provjera cjelovitosti implantata, upalni procesi, rak dojke te eventualno širenje tog procesa.

Pod kontrolom UZV izvlači se tekući sadržaj iz ciste, aspirira sadržaj iz dojke te se obilježavaju promjene koje ćemo izvaditi.

Poliklinika sv. Nikola

U ugodnom ambijentu Poliklinike Sveti Nikola na raspolaganju Vam je naš tim vrhunskih međunarodno priznatih stručnjaka i educiranog osoblja posvećenog pacijentu, te najsuvremenija oprema za ponuđena područja medicinskih specijalnosti.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 8:00 – 20:00 h
Subota: 08:00-13:00

    Hrvatski Hrvatski English English