SINDROM SUHOG OKA

Sindrom suhog oka (keratoconjunctivitis ili keratitis sicca) bolest je koja zahvaća sve veći broj ljudi. Razlog je višesatno sjedenje pred ekranom kompjutera, traume, operacije ili bolesti oka, hormonalni i imunološki  poremećaji, ali i poremećen volumen, ili sastav suznog filma.

Simptomi suhog oka su:

  • Crvenilo
  • Žuljanje
  • Svrbež
  • Osjećaj pijeska ili trepavice u oku
  • Pečenje, bol i žarenje
  • Mutan vid
  • Preosjetljivost na svjetlo

Liječenje sindroma suhog oka u Poliklinici Bilić Vision se provodi najmodernijom tehnologijom E-Eye pulsnim laserom

PREGLED sindroma suhog oka

Ukoliko pacijent osjeća niz simptoma i sam sumnja na ovu bolest, obraća se Poliklinici te dolazi na konzultacije na kojima će liječnik napraviti određene testove i dijagnosticirati sindrom suhog oka ukoliko je prisutan. Odmah po dijagnozi moguće je krenuti sa liječenjem.

Druga mogućnost je da pacijentu za vrijeme oftalmološkog pregleda liječnik dijagnosticira sindrom suhog oka nakon kojeg je također u mogućnosti odmah krenuti sa liječenjem.

LIJEČENJE sindroma suhog oka

Liječenje sindroma suhog oka u Poliklinici Bilić Vision se provodi najmodernijom tehnologijom E-Eye pulsnim laserom koji potiče rad Meibomovih žlijezda, kod mnogih pacijenata u potpunosti uklanja neugodne simptome jer vraća normalan suzni film oku, a učinkovitost liječenja traje od 6 mjeseci pa i duže od 3 godine za čak 60% pacijenata.

TIJEK TRETMANA za liječenje suhog oka

Ukoliko pacijentica nosi šminku potrebno ju je ukloniti prije tretmana kako bi se tretman mogao izvršiti na čistoj koži. Uklanjanje šminke može se napraviti netom prije tretmana u Poliklinici. Tretman traje nekoliko minuta. Medicinsko osoblje udobno će smjestiti pacijenta na stolac te će mu zaštitnom maskom prekriti oči.

Posebnim samoljepljivim flasterima prekrit će se mala područja koja treba zaštiti od svjetlosnih impulsa (npr. madeži, ranice i sl.). Liječnik će nanijeti hidrogel na područje donje vjeđe oka.

Potom će liječnik prisloniti E-Eye pulsni laser na to područje te će primijeniti seriju od 5 bezbolnih, nježnih i kratkih svjetlosnih impulsa (bljeskova). Isti se postupak zatim ponavlja i na područje donje vjeđe drugog oka.

Nakon primjene terapije, medicinsko osoblje uklonit će ostatke hidrogela te kožu ispirati fiziološkom otopinom.

POSLIJE TRETMANA E-Eye pulsnog lasera

Važno je da u periodu provođenja liječenja E-Eye pulsnim laserom na tretirano područje pacijent ne primjenjuje nikakve druge tretmane. Prvi dan pacijentice trebaju izbjegavati nanošenje kozmetike na tretirano područje, tj. područje oko očiju.

Uobičajeni postupci higijene oko oka (umivanje, pranje glave i sl.) su dozvoljeni.

Na tretirano područje oko oka, ukoliko će pacijent boraviti na suncu, treba nanijeti kremu za sunčanje kako bi se smanjila izloženost UV zračenju.

PAKET USLUGA

PAKET USLUGA

Paket uključujekonzultacije ukoliko se odmah radi i liječenje, potrebnu količinu i aplikaciju hidrogela i tretman E-Eye pulsnim laserom. 

Ukoliko se rade 3 tretmana, paket uključuje i jednu kontrolu nakon 3 odrađena tretmana.

Na konzultacije za sindrom suhog oka možete se naručiti pozivom na broj 01/4662 565 ili slanjem upita na info@bilicvision.hr.

Poliklinika sv. Nikola

U ugodnom ambijentu Poliklinike Sveti Nikola na raspolaganju Vam je naš tim vrhunskih međunarodno priznatih stručnjaka i educiranog osoblja posvećenog pacijentu, te najsuvremenija oprema za ponuđena područja medicinskih specijalnosti.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 8:00 – 20:00 h
Subota: prema dogovoru