Što je pupčana kila?

Pupčana kila je djelimično ili u potpunosti nesrasli/neobliterirani otvor koji zaostaje nakon obrade pupkovine po porodu. U ovaj otvor se isprva pri jačem naprezanju, a kasnije i pri manjem naporu, utiskuju češće trbušna marama i rijeđe crijeva, poput prsta koji izviruje na poderanoj čarapi.

Kako se manifestira pupčana kila?

Primjećuje se oteklina u razini pupka, te isprva osjećaj nelagode i peckanja, a kasnije i bolnosti. Kod pretilih osoba se pupčana kila teže može dijagnosticirati, te nam u pomoć tada priskoči ultrazvuk kojim se sa visokom sigurnošću može postaviti dijagnoza.

Kada otkrijete da imam pupčanu kilu - što dalje?

Pupačana kila je stanje kojim se bavi abdominalni kirurg. U Svetom Nikoli sa izrazito velikim uspjehom se bavimo savjetovanjem i zajedničkim iznalaženjem najboljeg rješenja za vaš slučaj, te smo u stanju ponuditi vam upravo vama prilagođen način liječenja ovog stanja – ovisno o veličini kile samo prešivanju iste ili postavljanjem mrežice na oslabljeni dio trbušne stijenke u cilju ojačanja iste.

Ako imate navedene tegobe, budite slobodni javiti se na pregled abdominalnom kirurgu – dalje je naša briga.

Pupčana kila je djelimično ili u potpunosti nesrasli/neobliterirani otvor koji zaostaje nakon obrade pupkovine po porodu.

Poliklinika sv. Nikola

U ugodnom ambijentu Poliklinike Sveti Nikola na raspolaganju Vam je naš tim vrhunskih međunarodno priznatih stručnjaka i educiranog osoblja posvećenog pacijentu, te najsuvremenija oprema za ponuđena područja medicinskih specijalnosti.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 8:00 – 20:00 h
Subota: prema dogovoru

  Smještaj

  Poliklinika djeluje kao moderna zdravstvena ustanova i stoga posebnu pažnju skrećemo na cjeloviti pristup pacijentu te kvalitetnu uslugu postoperativnog oporavka u našoj modernoj dnevnoj bolnici.
  Dnevna bolnica rađena je prema uzoru na europske i svjetske standarde te je uz jednokrevetne opremljene sobe koje pružaju privatnost pacijentu osiguran i hotelski smještaj za pratnju pacijentima na principu hotelskih soba sa četiri zvijedice.
   
  Ukoliko obavljate tretman ili operaciju, smještaj u Hotelu Istra je besplatan, a pratnja može spavati po cijeni od 150,00 kn. Svaka iduća noć se iznajmljuje 300,00 kn po sobi.
  Hrvatski Hrvatski English English