fbpx

Proktologija

Proktologija je dio abdominalne kirurgije koji se bavi dijagnostikom i liječenjem završetka debelog crijeva – rektuma i anusa. Bolesti ove regije su jedne od najčešćih u abdominalnoj kirurgiji, a zbog promjena u stilu življenja mogu se smatrati i jednim od najčešćih bolesti općenito, koje se ne mogu odvojiti od čovjeka modernog doba. Na žalost bolesti ove regije su ujedno i velika neugodnost te ostaju često neprepoznate na vrijeme. Najznačajnije tegobe su svrbež, peckanje, oteklina, bolnost, iscjedak na donjem rublju ili palpabilni čvorići pri higijeni. U Svetom Nikoli smo u prilici vam ponuditi upravo sugovornika kojem možete postaviti bilo koje pitanje o ovoj problematici bez ustručavanja. Znajući da se radi o osjetljivoj tematici, spremni smo iznaći odgovor na svako vaše pitanje, te skupa sa vama pronaći i najbolji način liječenja prilagođen upravo vašim potrebama.

Najčešći problemi u ovoj regiji su:

hemoroidi
fisure
napuknuća sluznice
fistule
apscesi kao akutna stanja
bradavice – kondilomi
polipi
novotvorine druge prirode

Proktološki pregled se sastoji od anamneze (razgovora) i samog pregleda koji uključuje digitorektalni pregled, te sukladno potrebama anoskopiju ili rektoskopiju, ovisno o problematici i mjestu na kojem se uzrok problema nalazi.

Poliklinika sv. Nikola

U ugodnom ambijentu Poliklinike Sveti Nikola na raspolaganju Vam je naš tim vrhunskih međunarodno priznatih stručnjaka i educiranog osoblja posvećenog pacijentu, te najsuvremenija oprema za ponuđena područja medicinskih specijalnosti.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 8:00 – 20:00 h
Subota: 08:00-13:00

    Hrvatski Hrvatski English English