Otoskopija

Endoskopska dijagnostika je minimalno invazivna metoda kojoj se pristupa ukoliko trebamo kompletan uvid u stanje unutrašnjih struktura. Endoskop ima kameru na vrhu cijevi kojom promatramo šupljine. 

Također, može se i uzeti bris sa površine sluznice i uzorak za biopsiju ukoliko postoje indikacije za njeno obavljanje. Najvažnije, uz dijagnostičku mogućnost, postoji i terapijska mogućnost, u vidu uklanjanja promjena kao što su npr. Polipi.

Endoskopija uha naziva se otoskopija. Pregled se vrši otokopom, aparatom koji izgldom podsjeća na čekić sa stožastim oblikom.

– Indikacije: utvrđivanje malformacija kanala ili bubnjića, upale vanjskog i srednjeg uha. Također, moguće je vršit i manje zahvate kao što su ukljanjanje čepova za ušnu školjku, strana tjela, rezanje malih polipa, timpanocenteza kod gnojnog otitisa da bi evakuirali gnoj i kod seroznog otitisa transtimpanička drenaža

– Tok: Stožasti nastavak se stavlja u ušni kanal, prethodno manualno ”ispravljenog” kako bi se omogućio pregled bubnjića. Doktor rukom stabilizira glavu da spriječi moguće slučajne lezije.

– Priprema: nema posebne pripreme kod standardne otoskopije.

Poliklinika sv. Nikola

U ugodnom ambijentu Poliklinike Sveti Nikola na raspolaganju Vam je naš tim vrhunskih međunarodno priznatih stručnjaka i educiranog osoblja posvećenog pacijentu, te najsuvremenija oprema za ponuđena područja medicinskih specijalnosti.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 8:00 – 20:00 h
Subota: prema dogovoru

    Hrvatski Hrvatski English English