fbpx

  NIFTY test je najprecizniji test za prenatalno ispitivanje fetusa bez potrebe za invazivnim postupcima kao što su amniocenteza ili kordocentezu.Ovaj test koristi se u ranoj trudnoći za otkrivanje genetskih abnormalnosti kod fetusa, uključujući trisomiju 21 (Down sindrom), trisomiju 18 (Edwards sindrom) i trisomiju 13 (Patau sindrom).

  Preporučuje se trudnicama kod kojih je povećan rizik rađanja djeteta s jednim od ovih stanja zbog čimbenika kao što su starija dob majke, obiteljska povijest genetskih poremećaja ili abnormalni rezultati prethodnih testova.

  Test se posebno preporučuje:
  • trudnicama starijim od 35 godina
  • u slučaju prethodnih spontanih pobačaja
  • trudnicama koje imaju djecu s kromosomskih abnormalnostima
  • kada u  obitelji postoji  povijest genetskih poremećaja
  • Ultrazvuk ploda ukazuje na povećan rizik za aneuploidije

  NIFTY test se temelji na činjenici da u krvi trudnice postoji mali broj stanica fetusa. Ovaj test koristi najnovije tehnologije za analizu DNA fetusa iz krvi trudnice i stoga je izuzetno precizan u procjeni rizika za genetske abnormalnosti. Rezultati ovog testa su gotovi za nekoliko dana i omogućavaju trudnicama da brzo i jednostavno saznaju o zdravlju svog fetusa. 

  Test se može napraviti od 10. tjedna trudnoće. NIFTY test je važan korak naprijed u prenatalnom ispitivanju i omogućava trudnicama da saznaju više o zdravlju svog fetusa bez potrebe za invazivnim postupcima. 

  Karakteristike testa su:

  • Neinvazivnost
  • Visoka osjetljivost testa 
  • Otkrivanje spola djeteta od 10.-og tjedna trudnoće
  • Nepostojanje rizika od mogućeg spontanog pobačaja izazvanog uzimanjem krvi trudnice za uzorak testa
  NIFTY TEST

  NIFTY napredna tehnologija daje budućim roditeljima izuzetno pouzdane rezultate o genetskom zdravlju njihovog nerođenog djeteta.

  Pouzdanost testa dokazana je najvećom validacijskom studijom NIPT-a u kliničkoj praksi, koja je uključila gotovo 147.000 trudnica. NIFTY rezultat niskog rizika znači više od 99% vjerojatnosti da vaša beba nema testirane abnormalnosti. Ova sigurnost daje budućim roditeljima mirniji ostatak trudnoće.

  Postoje četiri vrste testa:

  NIFTY BASIC , NIFTY STANDARD, NIFTY PLUS, NIFTY TWINS

  Obratite nam se sa povjerenjem te testiranje obavite u Poliklinici Sv. Nikola

   Hrvatski Hrvatski English English