fbpx

Što je kila prednje trbušne stijenke - ventralne hernije

Ventralne hernije su kile prednje trbušne stijenke, bilo da se radi o mjestima urođene ili stečene slabosti, bilo da se radi o mjestima na kojima je kila posljedica neadekvatnog srašćivanja koje je posljedica prethodnog kirurškog zahvata. Sadržaj trbušne šupljine na mjestima slabosti utiskuje se kroz kilni otvor u kilnu vreću, koja vremenom postaje sve veća.

Kako mogu znati imam li ventralnu herniju?

Ventralne henije su otekline na prednjoj trbušnoj stijenci, bilo na mjestima istanjenja iste ili na mjestima prethodnih zahvata, koje se povećavaju pri naporu/naprezanju. Isto tako mogu biti i male i jedva primjetne, a nekad i gotovo nemoguće za dijagnosticirati ih osim ukoliko se u dijagnostici ne upotrebni ultrazvučna sonda – a mi sa zadovoljstvom možemo potvrditi da će tim naših stručnjaka iskoristiti upravo ovu metodu ukoliko sumnjamo na postojanje ovog stanja u vašem slučaju.

Imam kilu prednje trbušne stijenke, bilo novu ili nakon prethodnog zahvata - što dalje?

Ove kile se ovisno o veličini kilnog otvora, ali i mjesta gdje se nalaze liječe na više načina. Manje se liječe uglavnom jednostavnim prešivanjem otvora, a za veće je potrebno napraviti ojačanje mjesta slabosti, bilo plastičnim zahvatom sa strukturama pacijenta ili sa umjetnim materijalom – mrežicom, a nekad i sa više mrežica.

Zahvat se može napraviti i otvorenim putem i laparoskopski. Upravo ovom problematikom se bavi naš tim abdominalnih kirurga, koji će na sva vaša pitanja rado odgovoriti, ali i skupa sa vama iznaći najbolje rješenje po vašoj mjeri. Budite slobodni obratiti nam se ukoliko imate problem ove vrste.

Sadržaj trbušne šupljine na mjestima slabosti utiskuje se kroz kilni otvor u kilnu vreću, koja vremenom postaje sve veća.

Poliklinika sv. Nikola

U ugodnom ambijentu Poliklinike Sveti Nikola na raspolaganju Vam je naš tim vrhunskih međunarodno priznatih stručnjaka i educiranog osoblja posvećenog pacijentu, te najsuvremenija oprema za ponuđena područja medicinskih specijalnosti.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 8:00 – 20:00 h
Subota: 08:00-13:00

    Smještaj

    Poliklinika djeluje kao moderna zdravstvena ustanova i stoga posebnu pažnju skrećemo na cjeloviti pristup pacijentu te kvalitetnu uslugu postoperativnog oporavka u našoj modernoj dnevnoj bolnici.
    Dnevna bolnica rađena je prema uzoru na europske i svjetske standarde te je uz jednokrevetne opremljene sobe koje pružaju privatnost pacijentu osiguran i hotelski smještaj za pratnju pacijentima na principu hotelskih soba sa četiri zvjezdice.
    Hrvatski Hrvatski English English