Holter EKG u Poliklinici Sveti Nikola u Varaždinu

Postupak praćenja rada srca tijekom 24 ili 48 sati, kako bi dobio objektivan uvid u stanje srčanog mišića i njegov rad. Postavlja se mali uređaj oko struka, a elektrode na prsa. Obavljaju se dnevne rutine i navike kako bi se dobio stvaran prikaz rada srca.

Ponekad se i preporučuje izlaganje stresnim situacijama da bi se registrirao poremećaj ritma, ukoliko on postoji. Vodi se dnevnik aktivnosti kako bi se pokušao pronaći trigger koji dovodi do simptoma. Liječnik nakon propisanog perioda analizira srčanu frekvenciju, promatra ST segment (ishemija), srčani ritam, QT interval te varijabilnost frekvence.

Indikacija

bolovi u prsima, preskakivanje srca, osjećaj lupanja, sumnja na fibrilaciju atrija, ventrikularne i supraventrikularne ekstrasistole te blokovi.  Također se koristi i kod analize rada pejsmejkera.

Poliklinika sv. Nikola

U ugodnom ambijentu Poliklinike Sveti Nikola na raspolaganju Vam je naš tim vrhunskih međunarodno priznatih stručnjaka i educiranog osoblja posvećenog pacijentu, te najsuvremenija oprema za ponuđena područja medicinskih specijalnosti.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 8:00 – 20:00 h
Subota: 08:00-13:00

    Hrvatski Hrvatski English English