Što je to femoralna kila?

Femoralna kila je protruzija sadržaja trbušne šupljine kroz femoralni otvor u femoralni kanal u kojem se inače nakon izlaska iz trbušne šupljine nalaze bedrene krvne žile i bedreni živac. Ova kila je značajno češća kod žena. Rjeđe se javlja od preponske kile.

Kad i kako se manifestira bedrena kila?

Pri naprezanju (na početku), a kasnije i u miru (radi se isto o progresivnom stanju) javlja se oteklina u preponskom dijelu, a može kod većih kila biti i u bedrenom dijelu. Zbog pritiska na živac može izazivati neugodne senzacije – od trnjenja do pečenja i boli u tom predjelu.

Slično kao i kod preponske kile, manje bedrene kile je teško dokazati kirurškim pregledom te u tom slučaju pribjegavamo dokazivanju ultrazvukom – ali ne morate brinuti jer upravo je to način kojim se mi u Poliklinici Sveti nikola koristimo kad dvojimo da li imate ili ne bedrenu kilu.

Kad otkrijete da imam bedrenu kilu - što dalje?

Bedrena kila je stanje kojim se bavi abdominalni kirurg, koji vam stoji na raspolaganju kako biste skupa pronašli najbolji i najefikasniji način liječenja upravo za vas.

U poliklinici Sveti Nikola bedrenu kili liječimo suverenim kirurškim metodama sa visokom postotkom uspješnosti – bilo u spinalnoj anesteziji kad ste tijekom zahvata budni, a ne osjećate donij dio tijela ili u općoj anesteziji kad spavate tijekom zahvata. Ako imate navedene tegobe, stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice, kao i eventualno liječenje ovog stanja.

Ova kila je značajno češća kod žena. Rjeđe se javlja od preponske kile.

Poliklinika sv. Nikola

U ugodnom ambijentu Poliklinike Sveti Nikola na raspolaganju Vam je naš tim vrhunskih međunarodno priznatih stručnjaka i educiranog osoblja posvećenog pacijentu, te najsuvremenija oprema za ponuđena područja medicinskih specijalnosti.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 8:00 – 20:00 h
Subota: prema dogovoru

  Smještaj

  Poliklinika djeluje kao moderna zdravstvena ustanova i stoga posebnu pažnju skrećemo na cjeloviti pristup pacijentu te kvalitetnu uslugu postoperativnog oporavka u našoj modernoj dnevnoj bolnici.
  Dnevna bolnica rađena je prema uzoru na europske i svjetske standarde te je uz jednokrevetne opremljene sobe koje pružaju privatnost pacijentu osiguran i hotelski smještaj za pratnju pacijentima na principu hotelskih soba sa četiri zvijedice.
   
  Ukoliko obavljate tretman ili operaciju, smještaj u Hotelu Istra je besplatan, a pratnja može spavati po cijeni od 150,00 kn. Svaka iduća noć se iznajmljuje 300,00 kn po sobi.
  Hrvatski Hrvatski English English